Ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπούμπεκίρ Σοφούογλου, προχώρησε σε μια προσβολή κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που ξεπερνάει κάθε όριο Ύβρεως καθώς όχι μόνο ζητά την πλήρη αφαίρεση -κι όχι απλά κάλυψη- των εικόνων στην Αγία Σοφία αλλά τις παρομοιάζει με… πρόστυχες (σ.σ. η ακριβής μετάφραση είναι… πόρνες)!

Λέει πως η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στον Μωάμεθ τον Πορθητή:

«Γίνεται πόρνες μέσα στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή».

Ο Τούρκος καθηγητής, αναφέρεται στην αυτοκράτειρα Ζωή την Πορφυρογέννητη, η οποία παντρεύτηκε 3 φορές και συμβασίλεψε με τη Θεοδώρα ως το 1050 και είχε τεράστια επιρροή. Υπάρχει ψηφιδωτό της στον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Στο μεταξύ ετοιμάζονται τα χαλιά για την Αγία Σοφία την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ενώ χθες ένα κομμάτι από το τυρκουάζ χαλί που θα στρωθεί στο μνημείο επιθεώρησε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντός της Αγίας Σοφίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Τα χαλιά ετοιμάζονται στην επαρχία Μανίσα της Τουρκίας και το χρώμα τους θα είναι τυρκουάζ, καθώς θεωρείται -όπως αναφέρει ο τύπος- ένα από τα χρώματα της Τουρκίας.

Πηγή: europost.gr