Την ποινικοποίηση των «τεστ παρθενίας» σχεδιάζει η κυβέρνηση των Παρισίων με τους γιατρούς που θα υποβάλλουν κρυφά τις γυναίκες σε αυτή την ταπεινωτική διαδικασία να κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα, ακόμη και με φυλάκιση.

Πρόκειται για ένα σκέλος ενός νέου νομοσχεδίου που θέλει να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την ενίσχυση των γαλλικών κοσμικών αξιών και την πάταξη του «ισλαμικού αυτονομισμού».

Πάντως, πληροφορίες του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο – που δεν έχει ακόμη συζητηθεί από Γάλλους πολιτικούς – προτείνει ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε γιατρό που χορηγεί «πιστοποιητικό παρθενίας».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «France 3», περίπου το 30% των Γάλλων γιατρών δηλώνουν ότι τους έχουν ζητηθεί τέτοια πιστοποιητικά και οι περισσότεροι έχουν αρνηθεί .

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η πρακτική της επιθεώρησης του παρθενικού υμένα οπτικά ή με δάχτυλα δεν μπορεί να αποδείξει εάν μια γυναίκα ή ένα κορίτσι είχε κολπική επαφή ή όχι. Παραβιάζει επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματά της, όπως επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός.

‘Όπως επισημαίνει το BBC, τα «τεστ παρθενίας» γίνονται όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά μερικές φορές ακόμη και σε έρευνες για βιασμό ή σε στρατολόγηση δυνάμεων ασφαλείας.

Πέρυσι, το αραβόφωνο δίκτυο BBC ανέφερε ότι τα τεστ παρθενίας γίνονται συχνότερα στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Νότια Αφρική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr