Σκηνικό φρίκης αντίκρισαν Αστυνομικοί σε διώροφο σπίτι στην Καλλιθέα, όπου ανακάλυψαν σε ντουλάπα το πτώμα μιας 80χρονης σε προχωρημένη σήψη. Όπως αποκαλύφθηκε, εκεί την είχε βάλει η 59χρονη κόρη της, η οποία έχοντας σφραγίσει πόρτες και παράθυρα στο σπίτι, ζούσε με τη νεκρή μητέρα της για πάνω από 20 ημέρες!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kallitheaonline.gr, πριν από μερικές ημέρες η 59χρονη, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν είχε δώσει σημεία ζωής, εμφανίσθηκε ξαφνικά φανερά αδυνατισμένη στη γειτονιά, ζητώντας φαγητό από έναν κάτοικο της περιοχής.

διαφ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση σε όλους στη γειτονιά, καθώς στο διώροφο σπίτι έφθαναν τακτικά ντελίβερι σούπερ μάρκετ παραδίδοντας παραγγελίες των δύο γυναικών, με τον κόσμο να αναζητά την 80χρονη μητέρα της, αφού είχαν επίσης αρκετές ημέρες να την δουν έστω και στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με κοινωνική λειτουργό του δήμου Καλλιθέας, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του ΑΤ Καλλιθέας με την συνδρομή ομάδων ΔΙΑΣ, έφθασαν στο σπίτι.

Η 59χρονη συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς μόνον όταν της είπαν ότι θα αναγκαστούν να σπάσουν την πόρτα αν δεν ανοίξει και για αρκετή ώρα τους απαντούσε ότι ζει μόνη. Οι Αστυνομικοί, που ήξεραν ότι ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της, άρχισαν να την αναζητούν μέσα στο σπίτι και η αποπνικτική μυρωδιά τους οδήγησε σε μια ντουλάπα στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης σε προχωρημένη σήψη.

Η ιατροδικαστική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεπώς δεν μπορεί να αποκλεισθεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος της 80χρονης. Η 59χρονη προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και αποφασίσθηκε ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική.

Σε ερώτηση για την ημερομηνία θανάτου της μητέρας της και γιατί δεν ειδοποίησε κανέναν, η 59χρονη απάντησε ότι η μητέρα της απεβίωσε στις 7 Ιουλίου και ότι δεν ενημέρωσε κανέναν καθώς δεν είχε χρήματα για την ταφή της.

Η δραματική ιστορία ζωής της της 59χρονης, όπως έλεγαν οι γείτονες περιλαμβάνει κακοποίηση όλων των ειδών από τον πατέρα της, όταν ήταν ανήλικη, κάτι που κλόνισε την ψυχική της υγεία μέσα στα χρόνια, με αποτέλεσμα οι έντονες αντιπαραθέσεις με τη μητέρα της να γίνονται αντιληπτές από όλη τη γειτονιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το kallitheaonline.gr, σε αρκετές περιπτώσεις οι γείτονες έβρισκαν τη νύχτα την 80χρονη να κοιμάται στα σκαλάκια της εξόδου του κτηρίου μέσα στο κρύο, ενώ ένα καλοκαίρι έπειτα από 3 ημέρες στο πεζοδρόμιο ζήτησε εκλιπαρώντας από μια γειτόνισσα λίγο νερό.

Πηγή: europost.gr