Σοκ έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι αποκαλύψεις της αστυνομίας πως μεγάλη αίρεση που δρούσε ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια και τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας η αίρεση είναι εδραιωμένη σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Το μεγάλο χτύπημα στη ρίζα του κακού έγινε μετά από διετή έρευνα για τις δραστηριότητες της λατρείας, που ονομάστηκε «Επιχείρηση Διονύσου», δήλωσε η αστυνομία της Νοβάρα τη Δευτέρα (20/7).

Η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες εφόδους και έρευνες σε ολόκληρη τη χώρα το σαββατοκύριακο, κυρίως στις πόλεις του βορρά της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Νοβάρα, Μιλάνο, Γένοβα και Παβία. Η αίρεση ιδρύθηκε από έναν 77χρονο άνδρα από τη Νοβάρα, ο οποίος ανέφερε ένα προς ένα τα θύματα στην αστυνομία. Η ταυτότητα του αρχηγού της αίρεσης δεν έχει αποκαλυφθεί, η αστυνομία όμως είπε πως οι οπαδοί του τον αποκαλούσαν αποκαλούν μόνο «γιατρό» ή απλά «Αυτός». Τα κορυφαία μέλη της ιεραρχίας αποκαλούνταν «θηρία», ενώ οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι θεωρούνταν η «λεία» τους.

Σύμφωνα με ιδιωτικούς αστυνομικούς που μετείχαν των ερευνών η αίρεση στόχευε σε νέες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, και σύμφωνα με πληροφορίες υπόσχονταν στις «επιλεγμένες» μια είσοδο σε έναν «μαγικό, φανταστικό και μυστικό κόσμο» και τον φωτισμό μιας «εσωτερικής φωτιάς». Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όλη η «μαγεία» περιστρέφεται γύρω από διάφορες σεξουαλικές πρακτικές, συχνά «ακραίες και επώδυνες», καθώς και βασανιστήρια. Τα θύματα αναγκάστηκαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με τον εξωτερικό κόσμο, εξαρτώμενοι από την αίρεση και από τον «γιατρό» προσωπικά.

Πλάνα που ανακτήθηκαν από την αστυνομία από τα αρχεία της λατρείας δείχνουν τόπλες μέλη που ασχολούνται με τελετουργικούς χορούς.

Η αίρεση είχε ένα μεγάλο νομικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένων πολλών καταστημάτων, ενός ψυχολογικού κέντρου και ακόμη και ενός εκδοτικού οίκου, το οποίο του επέτρεψε να λειτουργεί ελεύθερα για χρόνια και να παγιδεύει ανυποψίαστα θύματα. Η έρευνα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, σημείωσε η αστυνομία, καθώς η οργάνωση ήταν ουσιαστικά «αδιαπέραστη», με τα μέλη της αίρεσης να δείχνουν εξαιρετική πίστη. Πολλά από τα μέλη της λατρείας έχουν υποστεί «επίμονη ψυχολογική βλάβη», και μερικά ακόμη και είχαν μόνιμα εξασθενημένες τις ψυχικές τους ικανότητες.

Πηγή: europost.gr