Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε χθες νωρίς το βράδυ ένας κάτοικος της Ζαγοράς Μαγνησίας, όταν πήγε να κόψει ξύλα και ξαφνικά εντόπισε ένα σκυλάκι κρεμασμένο από ένα δέντρο με φαγωμένα τα πόδια και τα γεννητικά του όργανα πιθανόν από άγρια ζώα, το οποίο μάλιστα ήταν ακόμη ζωντανό!

Ο περαστικός μόλις συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε συμβεί και την βαναυσότητα με την οποία κακοποιήθηκε το άτυχο ζώο, το έλυσε από το σκοινί που κρεμόταν, ενώ εκείνο σφάδαζε από τους πόνους. Στη συνέχεια το σκυλάκι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση παρά τους πόνους και την άθλια σωματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας που άνδρας που το εντόπισε, γνώριζε και το σκυλάκι, αλλά και τον ιδιοκτήτη του, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές, καθώς όπως υποστήριξε, όσες φορές απευθύνονται στην Αστυνομία για αδικήματα σε βάρος ζώων, εκείνη δεν ανταποκρίνεται.

Το περιστατικό γνωστοποίησε μέσω Facebook η πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου», Έρη Ζιάκα: «Δεν πίστευα ότι συμβαίνει έξω από την πόρτα μου αλλά να… Έχω δώσει τη ζωή μου και τι…??? Δεν έχω λόγια πια…Δεν ξέρω αν πρέπει να ουρλιάξω να κλάψω η να καταραστω… Ένα ξέρω θα σε βρω ….Έτσι θέλετε να κάνετε διάσημο τον τόπο σας;;; Έτσι θα γίνει…Παρακαλώ μια κοινοποίηση…»

Η εκπρόσωπος του φιλοζωικού φορέα πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα θα πήγαινε να ψάξει στο δάσος για να βρει το ακρωτηριασμένο σκυλάκι.

Πηγή: europost.gr