Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στο Πακιστάν. Ένας πατέρας πιστεύεται ότι έκαψε ζωντανές τις δύο κόρες του και τα τέσσερα παιδιά τους, επειδή εκείνες παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή του!

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τον Μανζούρ Χουσάιν ο οποίος καταζητείται με την υποψία ότι πυρπόλησε το σπίτι όπου κατοικούσαν οι αδελφές Φαουζία Μπίμπι και Χουρσίντ Μάι, σε ένα χωριό της επαρχίας Μουζαφαργκάργκ, στο κεντρικό Πακιστάν.

Θύμα της αποτρόπαιης πράξης του Χουσάιν που ζούσε σε ένα γειτονικό χωριό, είναι και ο σύζυγος της Μάι, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Αμπντούλ Ματζίντ, καθώς σκοτώθηκε επίσης στην πυρκαγιά.

Πριν από 18 μήνες η Μπίμπι παντρεύτηκε από έρωτα τον Μεχμπούμπ Άχμαντ, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. «Το συμβάν αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιπαλότητας των δύο οικογενειών με αφορμή τον γάμο από έρωτα», σχολίασε ο Ματζίντ.

Ο σύζυγος της Μπίμπι, ο Άχμαντ, είπε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, τις πρώτες πρωινές ώρες, το είδε να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Εκτός από τις δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ο γιος του Άχμαντ, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και τα τρία παιδιά της Μάι, ηλικίας 2, 6 και 13 ετών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, εκατοντάδες γυναίκες στη χώρα δολοφονούνται κάθε χρόνο από συγγενείς τους επειδή παντρεύονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr