Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 18 καλεσμένους σε γάμο στην πολιτεία Kaduna της βόρειας Νιγηρίας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Οι ένοπλοι με μοτοσικλέτες εισέβαλαν στο χωριό Kukum-Daji στην περιοχή Kaura και άνοιξαν πυρ εναντίον των καλεσμένων.

«Οι ένοπλοι σκότωσαν 18 άτομα στο πάρτι του γάμου και τραυμάτισαν άλλους 30, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νεαροί άντρες. Δεκαπέντε πέθαναν επί τόπου, ενώ άλλοι τρεις πέθαναν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Μπετζ Κατούκα Αγιούμπα, επικεφαλής της περιοχής.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά η περιοχή υπήρξε εστία θανάσιμης βίας μεταξύ των μουσουλμάνων κτηνοτρόφων Fulani και των εθνοτικών χριστιανών αγροτών.

Η κυρίως χριστιανική περιοχή της Νότιας Καντούνα έχει πληγεί από μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τη βόσκηση και τα δικαιώματα του νερού.

Υπήρξε μια αύξηση των δολοφονιών μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι κρατικές αρχές να ξεκινήσουν μια αποτυχημένη ανακωχή.

Πηγή: europost.gr