Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στη Γερμανία μια 28χρονη, αφού νάρκωσε και στη συνέχεια σκότωσε τα πέντε από τα έξι παιδιά της σε μια σοκαριστική πράξη εκδίκησης εναντίον του πρώην συζύγου της.

Ο δικαστής Γιόχεν Κέτερ περιέγραψε την υπόθεση ως «τραγωδία» και το δικαστήριο στην πόλη Σόλινγκεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενοχή της γυναίκας ήταν τόσο «βαριά», που θα ήταν «ακατάλληλο» να της παραχωρηθεί το συνηθισμένο δικαίωμα της αποφυλάκισης μετά από 15 χρόνια.

Η Christiane K., κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία πέντε από τα παιδιά της, ηλικίας μεταξύ ενός και οκτώ ετών, ως μέρος μιας διεστραμμένης εκδίκησης εναντίον του πρώην συζύγου της. Τα πτώματα τους βρέθηκαν από την αστυνομία στο διαμέρισμά της την ίδια μέρα που δολοφονήθηκαν, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως ειπώθηκε στη δίκη της η Γερμανίδα Μήδεια είχε ναρκώσει τα παιδιά με ένα ισχυρό φάρμακο, πριν τα πνίξει ένα-ένα σε μια μπανιέρα και στη συνέχεια τα βάλει στο κρεβάτι τους.

Το μοναδικό της παιδί που επέζησε, ένα αγόρι 11 ετών, ήταν στο σχολείο εκείνη την ημέρα. Αργότερα κατέθεσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του προσπάθησε να τον πείσει να πηδήξει μπροστά από ένα τρένο μαζί της!

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το «σχέδιο ζωής» της Christiane K να έχει «μεγάλη οικογένεια» κατέρρευσε όταν ο σύζυγός της –ο πατέρας των τεσσάρων μικρότερων παιδιών– την άφησε για μια άλλη γυναίκα. Αποφάσισε να ενεργήσει αφού είδε μια φωτογραφία του με τη νέα του σύντροφο. Πριν σκοτώσει τα παιδιά της, έστειλε μηνύματα στον πρώην σύζυγό της, λέγοντάς του ότι δεν θα ξαναέβλεπε τους απογόνους του.

Η ψυχιατρική αξιολόγηση που ζήτησε το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κατηγορούμενη είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της και δεν έπασχε από σοβαρές ψυχικές διαταραχές, παρά το γεγονός ότι είχε μια «ναρκισσιστική δομή προσωπικότητας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr