Φρένο στην αισιοδοξία των κυβερνητικών επισήμων έβαλε ο λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών στο Λαϊκό Νοσοκομείο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA. Ο διακεκριμένος επιστήμονας σε πείσμα του κλίματος ‘ανακούφισης’, που άρχισε να καλλιεργεί η κυβέρνηση, προεξοφλώντας ότι με την αρχή του εμβολιασμού των επωνύμων «πλησιάζει το τέλος του εφιάλτη», ήλθε να προσγειώσει τους πάντες και κυρίως την κοινή γνώμη, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα μπορούμε να μιλάμε για νίκη κατά της πανδημίας, μόνον του χρόνου τέτοια εποχή και αφού το πρόγραμμα εμβολιασμών έχει εφαρμοστεί στο ακέραιο. Δηλαδή, να έχει εμβολιαστεί το 70% του Ελληνικού πληθυσμού!».

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος υπογράμμισε μάλιστα με έμφαση «πως εάν αυτό δεν γίνει εφικτό, τότε δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία!».

Επιπρόσθετα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού τον τελευταίο καιρό, τονίζοντας τους φόβους του για ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης τον Ιανουάριο.

Η άποψη του κυρίου Σύψα ταυτίζεται με αυτήν πολλών επιστημόνων, οι οποίοι δεν κρύβουν την ενόχληση τους με το κλίμα αισιοδοξίας και την υπερπροβολή του εμβολιασμού επώνυμων, κλίμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μία λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας και χαλάρωσης των μέτρων. Με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερέψει πριν ακόμα επιτευχθούν οι στόχοι εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτο όπλο κατά της πανδημίας παραμένει η ατομική προστασία και η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr