Εν ενέργεια ιερέας κατηγορείται πως εξαπάτησε ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και του πούλησε… fake διαμάντια.

– Advertisement –

«Στις 8 Αυγούστου εμφανίστηκε στο κατάστημα μας ιερέας ο οποίος είπε ότι λειτουργεί εκ μέρους του δεσπότη Μαγνησίας Μάκης Χρυσόστομου και ότι ήρθε να εκποιήσει πολύτιμους λίθους. Τα διαμάντια που δειγμάτισε απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσομοιώματα.», ανέφερε στην κατάθεση τους στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας Ρεντη, ο άνδρας που έκανε την καταγγελία.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο ιερέας υποστήριζε πως ήταν γνήσια και ζητούσε εχεμύθεια από την εταιρεία του καταγγέλλοντος για τη συναλλαγή, λόγω της ιδιαιτερότητας της. Στη συνάντηση δεν δίστασε να καλέσει τον… δεσπότη για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Δυο μέρες αργότερα εμφανίστηκε ξανά στο κατάστημα με άλλους «λίθους» τους οποίους πούλησε τελικά έναντι του ποσού των 9.350 ευρώ. «Σε περαιτέρω έλεγχο σε γεμολογικο εργαστήριο, όπως κάνει η εταιρεία μας σε όλες τις περιπτώσεις, ανακαλύψαμε την απάτη, καθώς τα διαμάντια απεδείχθησαν υψηλής ποιότητας προσωμοιώματα τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περνούν το 99% των ελέγχων των μηχανημάτων που διαθέτουν τα κοσμηματοπωλεία», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που έκανε την καταγγελία στις αρχές. «Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ξανά και όταν του είπαμε για την απάτη το αποδέχθηκε και είπε να συναντήσουμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του για να τους επιστρέψουμε τα χρήματα. Βεβαίως ουδείς εμφανίστηκε», ανάφερε στην ένορκη εξέταση του στους αστυνομικούς.

«Μια απλή νόμιμη αστική δικαιοπραξία βαφτίστηκε απάτη (με δήθεν παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ) με συμμετοχή υποτιθέμενων τρίτων προσώπων στα πλαίσια δήθεν εγκληματικής ομάδας ! Υπερβολή χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να καλυφθούν άλλες συμπεριφορές και μάλιστα σοβαρότερες της οποίας βασικής !», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Γλύκας και συνέχισε: «Η θέση του εντολέα μου όσον αφορά τη πραγματική διάσταση των γεγονότων, πολύ διαφορετική από την παρουσιαζόμενη είναι ειλικρινής και στα πλαίσια της συμβιβαστικής επίλυσης της οποίας διαφοράς».

– διαφ –

Πηγή: europost.gr