Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση στην Σύρτη. Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Τρίπολης ανακοίνωσαν προ ολίγου ότι η επίθεση, (που όλοι ανέμεναν) στην Σύρτη, που Αίγυπτος και Ρωσία έχουν χαρακτηρίσει ως “κόκκινη” γραμμή ξεκίνησε.

Ακόμη δεν είναι γνωστή η έκταση της επίθεσης και πηγές από τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» ανέφεραν ότι οι εκρήξεις που ακούγονται στα δυτικά της Σύρτης οφείλονται σε άσκηση του LNA και ότι όλες οι ειδήσεις περί επίθεσης του GNA είναι «ψευδείς».

Την άσκηση την είχε προαναγγείλει μεν ο LNA, αλλά οι λόγοι της καθίστανται άγνωστοι. «Ποιος κάνει άσκηση εν μέσω πολέμου», αναρωτήθηκε Τούρκος αναλυτής σχολιάζοντας την ανακοίνωση του LNA, υπονοώντας ότι οι εκρήξεις προέρχονται από τις δυνάμεις του GNA.

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος αναφέρει χωρίς να γίνονται σαφείς οι προθέσεις της, ότι «η γραμμή διαχωρισμού με τις δυνάμεις του GNA παραβιάστηκε και ειδοποίησε σχετικά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ότι έχει θέσει (σ.σ. για ακόμη μια φορά) τις δυνάμεις της σε πλήρη συναγερμό».

Πηγή: europost.gr