Τα ανατριχιαστικά στοιχεία για τις καταγγελίες βιασμού και κακοποίησης ενός πεντάχρονου παιδιού από τον πατέρα του αγοριού -στρατιωτικό στο επάγγελμα- και τα δύο αδέλφια του κατηγορούμενου ως θύτη, επίσης στρατιωτικούς, έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό.

Το χρονικό των καταγγελιών για κακοποίηση και βιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού, λοχίας ΕΠ.ΟΠ, ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του από το 2014 και σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου ασκούσε το δικαίωμα επικοινωνίας με τον γιο του. Έτσι, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, Πάσχα και άλλων αργιών, ο λοχίας είχε μαζί του το γιο του, είτε στο πατρικό του σπίτι στην Θεσσαλία, είτε στο σπίτι του στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το 2019 με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείου) ο πατέρας του παιδιού και τα δύο αδέλφια του -και οι τρεις στρατιωτικοί- παραπέμφθηκαν να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων, σχετιζόμενα με την γενετήσια ελευθερία και κατά συρροή βιασμούς, κ.λπ. σε βάρος ανηλίκου. Όμως, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα και το ανέπεμψε για νέα κρίση στο Στρατοδικείο.

Απαλλακτικό βούλευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το -στρατιωτικό- Αναθεωρητικό Δικαστήριο που ασχολήθηκε εκ νέου με την υπόθεση το 2020 έπειτα από την αναπομπή της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, δεν απήγγειλε κατηγορίες και εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δικαστές έκριναν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής των τριών κατηγορουμένων στρατιωτικών για τις κατηγορίες
που τους αποδίδονταν.

Η επιμέλεια του παιδιού

Από το 2019 η επιμέλεια του αγοριού έχει δοθεί στον πατέρα. Με απόφαση του Πρωτοδικείου μεγάλης θεσσαλικής πόλης η επιμέλεια και η γονική μέριμνα του αγοριού έχει αφαιρεθεί από την μητέρα και έχει ανατεθεί στον πατέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr