Τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων και των εθελοντών να σώσουν μόνοι τους τα σπίτια και τις περιουσίες τους με τον κρατικό μηχανισμό να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος τους, καταγράφει η κάμερα του Open.

Η βόρεια Εύβοια εξακολουθεί να γίνεται στάχτη από την πύρινη λαίλαπα, ενώ όλο και περισσότεροι οικισμοί εκκενώνονται, με δεδομένο ότι η φωτιά που αφέθηκε χωρίς πυροσβεστικά μέσα δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Με μήνυμα που στάλθηκε από το 112 στους κατοίκους του Ασμηνίου δόθηκε εντολή εκκένωσης, όμως οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν και ρίχνονται στη μάχη για να προστατεύσουν το χωριό.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του χωριού, τα εναέρια μέσα έφτασαν τελευταία στιγμή παρά την κραυγή αγωνίας που ακούγεται εδώ και μέρες από την περιοχή. Οι φλόγες έχουν φτάσει στο Ασμήνι, αλλά όπως τονίζει η πρόεδρος οι κάτοικοι είναι εκεί για να το προστατεύσουν: «Κανένας δεν έχει εγκαταλείψει το χωριό! Το χωριό το φυλάμε, μη φοβάστε όσοι μας βλέπετε από μακριά, δεν το εγκαταλείπουμε! Είμαστε μόνοι μας! Παλικάρια κρατήστε γερά!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr