Στα λευκά έχει ντυθεί από χθες η Πάρνηθα χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες σε όσους έσπευσαν να απολαύσουν το πυκνό χιόνι. Την ίδια ώρα ο υδράργυρος έχει πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου με το κρύο να είναι τσουχτερό σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, υπεύθυνες για την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας είναι οι πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα. Όπως σημείωσε, το τσουχτερό κρύο μαζί με την έντονη υγρασία οδηγούν σε χιονοπτώσεις: «Φαινόμενα θα έχουμε από την Πίνδο και πιο ανατολικά, κυρίως στις περιοχές δηλαδή που βλέπουν προς το Αιγαίο. Και θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά» σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης και εξήγησε ότι ο καιρός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες μέρες. Όπως τόνισε θα δούμε χιονοπτώσεις «να χτυπούν την “πόρτα” της Αττικής, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ίσως να δούμε να χιονίζει προς τα βόρεια προάστια, τα Βίλια, την Αττικο-Βοιωτία, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Θέλει πολλή προσοχή αυτές τις ημέρες».

Την ίδια ώρα χιονοπτώσεις στην Αττική προβλέπει και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός. Όπως τόνισε, το Σαββατοκύριακο αναμένεται πιο έντονο κρύο: «Έρχεται γερό κρύο το Σαββατοκύριακο. Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, καθώς έρχεται χιονιάς που θα επηρεάσει τη χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω, δηλαδή από το Πήλιο και κάτω» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο χιονιάς θα περάσει από την Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε Εύβοια αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε χιόνι το Σαββατοκύριακο και στα βόρεια προάστια της Αττικής όπως η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα
Αναφορικά με τον καιρό των Χριστουγέννων οι απόψεις διίστανται.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να κάνουμε Χριστούγεννα με ήπιο καιρό: «Κατεβαίνει νέα πολική αέρια μάζα από Ρωσία και θα είναι αυτό το νέο κύμα που θα οδηγήσει τις χιονοπτώσεις να κατέβουν πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τα υψόμετρα. Μετά τις 22-23 του μήνα πάμε σε πιο ήπιο καιρό. Εκτιμούμε ότι τα Χριστούγεννα θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα υποχωρήσουν οι χιονοπτώσεις. Στα ορεινά όμως θα παραμείνει ο καιρός χειμωνιάτικος, ιδανική συνθήκη για μια χριστουγεννιάτικη απόδραση».

Από την άλλη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Αρνιακού, ο καιρός λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση, ενώ την παραμονή η θερμοκρασία θα πέσει ξανά και αναμένεται να δούμε ξανά χιονόπτωση: «Ενδέχεται να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα. Θα δούμε, έχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας» σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Πηγή: europost.gr