Για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου όσον αφορά στην υγεία της και τις σοβαρές επιπτώσεις της φρικιαστικής επίθεσης με βιτριόλι, οι οποίες θα την ακολουθούν για πάντα, μίλησαν χθες, Τρίτη (5/10) στις καταθέσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι γιατροί που ανέλαβαν τη φροντίδα της. Άπαντες κατέθεσαν πως η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της από την επίθεση που σόκαρε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο και με τον 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι το «μήλον της έριδος» και είχε περιστασιακή σχέση, όπως ο ίδιος κατέθεσε, με την κατηγορούμενη.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε το πρωί της Τετάρτης (6/10) στο MEGA ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

Οι καταθέσεις που αποκάλυψαν τη φρίκη

«Ήταν συγκλονιστικές οι καταθέσεις. Περιέγραψαν τη φρίκη που μαζί με την Ιωάννα βίωσαν όπως την είδαν. Ο μάρτυρας που την είδε πρώτα, ανέφερε ότι έπεφταν κομμάτια από το σώμα της κάτω. Ο πρώτος γιατρός που την περιέθαλψε είπε ότι το σώμα της είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου και ότι οι πιθανότητες ήταν να μη φτάσει στο νοσοκομείο. Το ίδιο είπε και η κ. Καλοφώνου», είπε ο κ. Λύτρας.

«Ήθελε να τη λούσει με το βιτριόλι – Της το έριξε με “κανάτα”»
«Το βιτριόλι πωλείται σε συσκευασία ενός λίτρου με στόμιο όπως τα μπουκάλια του νερού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κατηγορουμένη μετάγγισε δύο λίτρα σε άλλο δοχείο, ώστε να έχει μεγάλο άνοιγμα το στόμιο, για να το ρίξει όλο με μία κίνηση. Σαν κανάτα. Ήθελε να τη λούσει με το βιτριόλι, και νομίζω ότι αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πρόθεσή της», συνέχισε.

«Δεν ξέρουμε ακόμη από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι»

«Η αστυνομία δεν έχει βρει αυτόν που της πούλησε το βιτριόλι. Ο ιατροδικαστής είπε ότι για να το προμηθευτεί υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση γιατί συγκαταλέγεται στις εκρηκτικές ύλες. Δεν έχουν βρει από πού το πήρε. Δεν μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε. Πρέπει να δώσεις ταυτότητα, να εξηγήσεις για ποιο λόγο το χρειάζεσαι, και το επάγγελμά σου να σχετίζεται με τη χρήση του. Σε κάποιο επάγγελμα που σχετίζεται με τη βιομηχανία μπορεί να το ζητήσουν. Μέχρι και για τη μεταφορά του υγρού πρέπει να πήρε αυτός ο οδηγίες», συνέχισε σχετικά με το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι η κατηγορούμενη.

«Ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν πρέπει το υγρό αυτό να έρθει σε επαφή με νερό. Όταν κάνεις τη μετάγγιση από δύο μπουκάλια σε μια κανάτα, μια συσκευασία με μεγάλο στόμιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το έκανε εκεί που περίμενε την Ιωάννα», εξήγησε ο κ. Λύτρας.

Οι δύο μάρτυρες «κλειδιά» που θα καλέσει η πλευρά της Ιωάννας
Σχετικά με τους δύο μάρτυρες που θα καλέσει η πλευρά της Ιωάννας, ο κ. Λύτρας είπε ότι «έκανα εχτές εγγράφως αίτημα στο δικαστήριο να κληθούν δύο μάρτυρες που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση. Εμείς θέλουμε να έρθουν να δώσουν εξηγήσεις. Τι είπαν στο τηλέφωνο με την κατηγορούμενη. Εμφανίστηκε κάποιος δικηγόρος για λογαριασμό του ενός που είπε πράγματα που δε γνωρίζαμε, ούτε εμείς, ούτε η αστυνομία. Δεν ήξερε η αστυνομία ούτε ότι του ζήτησε να την προμηθεύσει βιτριόλι, ή ότι του ζήτησε η κατηγορούμενη να παρακολουθήσει την Ιωάννα. Η άλλη μάρτυρας, η γυναίκα, είναι η σύντροφος του άντρα, με την οποία η κατηγορούμενη είχε φιλική σχέση, και έτσι ήρθε σε επαφή με τον άντρα. Αμέσως μετά το έγκλημα του έκανε 6 κλήσεις η κατηγορούμενη. Άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν μπορεί να γίνει», είπε.

«Εχθές κατέθεσε και ο άνθρωπος που αναφέρεται ότι είχε σχέση με την κατηγορούμενη, που ανέφερε ότι δε γνωρίζει την Ιωάννα. Ανέβηκε στο έδρανο και η Ιωάννα για να επιβεβαιώσει ότι δε γνωρίζονται και δεν είχαν βρεθεί ποτέ. Είμαστε προς το τέλος της υπόθεσης», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

«Θα πρέπει να σταθούμε στη διακίνηση αυτού του χημικού. Υπάρχει ευρωπαϊκός κανονισμός. Αυτό το υλικό απαγορεύεται αλλά δεν υπάρχει ποινική τιμωρία. Θα πρέπει όποιος διακινεί μεταφέρει ή χρησιμοποιεί αυτό το υλικό, θα πρέπει να είναι πράξη εγκληματική, κακουργηματικού χαρακτήρα», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr