Το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου, η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP!

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες, Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Περεταίρω πληροφορίες αναφέρουν πως η Διεύθυνση Πληροφορικής αναγκάστηκε να «ρίξει» όλα τα e-mails, για να σταματήσει πιθανή διαρροή και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβαν να εκτιμήσουν εάν έχει γίνει ζημιά και σε τι μέγεθος, καθώς δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να έχουν διαρρεύσει κάποια στοιχεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι χάκερ παραβίασαν 60 e-mails, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να τηλεφωνεί, πλέον, σε κάθε από τους κατόχους τους και να τους ενημερώνει για το περιστατικό, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: europost.gr