Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία αναφέρονται σε πολιτική λύση στη Λιβύη, αλλά συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα και στρατιωτική υποστήριξη στον Χαφτάρ, σύμφωνα με την αραβική έκδοση της Αλ Τζαζίρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, για την εξεύρεση μόνιμης πολιτικής λύσης

διαφ.

«Το Αμπού Ντάμπι έχει προβεί σε βλαβερές ενέργειες στη Λιβύη και τη Συρία και θα το θεωρήσουμε υπεύθυνο στον κατάλληλο τόπο και χρόνο», δήλωσε υπό την μορφή απειλής, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην εκπομπή «Συνάντηση της Ημέρας», τονίζοντας ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις εχθρικές προς την Τουρκία με σκοπό να την βλάψουν.

Ο Ακάρ περιέγραψε τα Εμιράτα ως μια χώρα που εξυπηρετεί ξένα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα.

Κάλεσε, επίσης, τις αναφερόμενες χώρες που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, να τον συμβουλέψουν να λύσει το πρόβλημα με τη Σύρτη και την αλ Τζούφρα και να επιβάλλουν πλήρη ανακωχή.

«Εάν αυτές οι χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Γαλλία) συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και δεν τον σταματήσουν, μπορώ να πω ότι ο δρόμος προς την ειρήνη για τη Λιβύη θα είναι μακρύς. Μερικές φορές ακούμε δηλώσεις από την Αίγυπτο και μερικές από αυτές είναι προκλητικές», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Αίγυπτος θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη στις ανακοινώσεις που εκδίδει, και τη συμβουλεύω να μείνει μακριά από τις δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν την ειρήνη στη Λιβύη και οδηγούν, μάλλον σε πόλεμο και ανάφλεξη σε αυτήν».

Πηγή: europost.gr