Άγρια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στην πλατεία Ταξίμ για την αυτοκτονία του φοιτητή Ενές Καρά που συγκλόνισε την Τουρκία, ενώ έγιναν και συλλήψεις και μια φοιτήτρια τραυματίστηκε.

Ο Ενές Καρά ο οποίος ήταν δευτεροετής φοιτητής της Ιατρικής οδηγήθηκε στην αυτοκτονία γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από φοιτητές και αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Καρά είχε αναγκαστεί από τη συντηρητική οικογένειά του να διαμένει σε φοιτητική εστία, που είχε σχέση με μουσουλμανική αίρεση, στην πόλη Έλαζιγ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο φοιτητής πριν πηδήξει από το κτίριο της εστίας, περιέγραψε την φοβερή καταπίεση που δεχόταν από τους υπεύθυνους της εστίας, που ανήκαν στο μουσουλμανικό τάγμα των Νουρ, με υποχρεωτική κατήχηση, προσευχές και συνεχείς απαγορεύσεις.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του
Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, που ανήκει στην αίρεση επί 25 χρόνια, είπε ότι δεν υπήρχαν παράπονα για τη φοιτητική εστία και ότι εκείνοι που τον σκότωσαν «ήταν οι άθεοι».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση για κάθε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση και το κυβερνών κόμμα μαζί το ακροδεξιό ΜΗΡ καταψήφισαν χθες πρόταση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί έρευνα για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών που ελέγχονται από μουσουλμανικά τάγματα.

Πηγή: europost.gr