Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην Πρώτη Σερρών, όπου κατέπεσε ένα αεροσκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς, ελαφριά ο χειριστής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας αιωνόβιος πλάτανος ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριος για τον νεαρό πιλότο.

διαφ.

Ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης, περιέγραψε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.
Το μονοκινητήριο, που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών γύρω στις 09:10 και έκανε, σύμφωνα με τον κ. Μπακάλη, «αδικαιολόγητες βόλτες».

Λίγο αργότερα κατέπεσε στην πλατεία του χωριού, σημείωσε, κάνοντας λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο.

Περιγράφοντας τις σκηνές που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο είπε πως είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο.

διαφ.

«Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», δήλωσε.

Ο κ. Μπακάλης γνωστοποίησε πως ο νεαρός πιλότος έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει και ένα θλαστικό τραύμα στη μύτη.

«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης», τόνισε ο κ. Μπακάλης.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών επεσήμανε πως ο χείριστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών με ταξί, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ.

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πριν από λίγη ώρα καθώς σημειώθηκε πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου Τσέσνα, σε πρόσοψη σπιτιού στην Πρώτη Σερρών.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9:25 υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

​Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητηρίου είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός κατοίκου της Πρώτης Σερρών.


Πηγή: europost.gr