Βαθιές Αλλαγές στην Boeing με Μείωση Προσωπικού και Καθυστερήσεις Παραδόσεων


H Boeing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 17.000 θέσεις, δηλαδή περίπου 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της παράδοσης του αεροσκάφους 777Χ, η οποία θα μετατεθεί για έναν ακόμη χρόνο. Επιπλέον, η εταιρία υπέστη απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα της απεργίας 33.000 εργαζομένων στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, η οποία διαρκεί εδώ και ένα μήνα και έχει δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια στην παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΞ, 767 και 777.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ, σε σχετικό μήνυμα προς τους υπαλλήλους, τόνισε την ανάγκη για προσαρμογή στις οικονομικές συνθήκες της εταιρίας. Ο Όρτμπεργκ ανέφερε ότι οι μειώσεις θα περιλαμβάνουν τόσο στελέχη της διοίκησης όσο και εργαζόμενους. «Αλλάζουμε τα επίπεδα του προσωπικού μας για να προσαρμοστούμε στην οικονομική μας πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και η Boeing ανακοίνωσε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τομέα της άμυνας και δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών, η χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της κατέγραψε πτώση 1,1% μετά την ανακοίνωση των περικοπών. Μάλιστα, στις 20 Σεπτεμβρίου, η εταιρία απέλυσε τον υπεύθυνο του τομέα διαστήματος και άμυνας, Τεντ Κόλμπερτ.

Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται για τις 23 Οκτωβρίου. Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρία εκτιμά ότι θα έχει έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση απώλεια ανά μετοχή περίπου 9,97 δολάρια, ενώ παράλληλα αναφέρεται σε καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα λειτουργικής οικονομικής ρευστότητας, που φτάνει τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr