Βαρύ πένθος στην Κορινθία από τις τραγικές απώλειες στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο


Το μεσημέρι της Πέμπτης 3/10, οι κηδείες δύο ανδρών που χάθηκαν στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο πραγματοποιήθηκαν σε ένα βαρύ κλίμα, προκαλώντας θλίψη σε όλη την Κορινθία. Οι άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι καθώς προσπαθούσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Οι δύο φίλοι παγιδεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να αποδράσουν. Ο μεγαλύτερος είχε τρία παιδιά, ενώ ο 35χρονος είχε δύο και περιμένει το τρίτο του παιδί, με τη σύζυγό του να είναι έγκυος. Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να δίνει μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα σημείο της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στην Κορινθία έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, καίγοντας περισσότερα από 70.000 στρέμματα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service της ΕΕ. Ειδικότερα, μέχρι την Τετάρτη 2/10, τα καμένα στρέμματα από την πυρκαγιά που ξεκίνησε στα Ροζενά Ξυλοκάστρου ανέρχονταν σε 71.402 (7140,2 εκτάρια).

Σύμφωνα με αναφορές από το meteo.gr/ΕΑΑ, η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη που έχει πλήξει την περιοχή από το 2010 και μέχρι σήμερα. Από το 2010 έως φέτος, οι σημαντικές πυρκαγιές στην Κορινθία έχουν προκαλέσει συνολικά περισσότερες από 180.000 στρέμματα ζημιές, που αντιστοιχούν στο 8% της συνολικής έκτασης της Π.Ε Κορινθίας.

Πηγή: newsbeast.gr