Τρομοκρατική Επίθεση στη Γιάφα Σκοτώνει Επτά και Πληγώνει Σοβαρά Δεκαέξι Άλλους


Ο υαλοπίνακας στη στάση του τραμ όπου δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, στα νότια του Τελ Αβίβ, έχει γίνει θρύψαλα. Δίπλα του, κάποιος έγραψε με μαρκαδόρο: «Απλώς περίμεναν το τραμ». Οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο νεαροί από τη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Αφού επιβιβάστηκαν στο τραμ, άνοιξαν πυρ στους επιβάτες προτού συνεχίσουν με τα πόδια, στοχεύοντας πεζούς. Μία περιπολία ασφαλείας κατέφερε να τους σταματήσει, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον δεύτερο.

Μερικές ώρες πριν από την εβραϊκή Πρωτοχρονιά, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και άναψαν κεριά στη λεωφόρο της Γιάφα, η οποία φιλοξενεί έναν ανάμεικτο πληθυσμό Εβραίων και Αράβων. Η Σράια Χαρέρ, 21 ετών, δήλωσε ότι ελπίζει για μια ήσυχη γιορτή και ειρήνη που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν χωρίς ανησυχίες.

Η επίθεση συνέπεσε με ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ, με σειρήνες και εκρήξεις να ηχούν σε όλη τη χώρα. Στα θύματα περιλαμβάνονται τρεις νεαρές γυναίκες, μία εκ των οποίων προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της. Δεκαέξι άλλα άτομα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις στη Χεβρώνα και την Ιερουσαλήμ, υποψιαζόμενοι ότι οι συλληφθέντες βοήθησαν τους δράστες. Η αστυνομία χαρακτηρίζει την ενέργεια “τρομοκρατική”, αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από οργανώσεις.

“Είμαι τρομοκρατημένος. Αυτή τη στάση τη χρησιμοποιώ καθημερινά. Ήμουν εδώ 20 λεπτά πριν από την τρομοκρατική επίθεση”, είπε ο 25χρονος φοιτητής Άλεξ Καϊντρίκοφ, περιγράφοντας την ημέρα ως φρικιαστική.

Πηγή: newsbeast.gr