Τραγωδία στην Ορεστιάδα με δύο θανάτους από ανατροπή αυτοκινήτου που μετέφερε παράνομα μετανάστες


Δύο άτομα απεβίωσαν το πρωί του Σαββάτου, 26/10, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου στην Ορεστιάδα, εξαιτίας ανατροπής αυτοκινήτου που μετέφερε μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου προσπάθησαν να σηματοδοτήσουν στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος όμως αγνόησε τα σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα.

Το όχημα ανευρέθηκε εκτραπεί της πορείας του και ανατροπή του σε παρακείμενο αγρό. Δυστυχώς, όπως επισημαίνει το thestival.gr, ο οδηγός του οχήματος, που μετέφερε παράνομα οκτώ μετανάστες, υπέστη θανατηφόρο τραυματισμό, ενώ και ένας από τους επιβαίνοντες έχασε επίσης τη ζωή του. Οι τραυματίες, καθώς και οι δύο που απώλεσαν τη ζωή τους, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός – διακινητής δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, στις 18/10/2024. Κατάσχθηκαν, επίσης, το αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα. Την προανάκριση χειρίζεται το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Πηγή: newsbeast.gr