Τραγική Εξέλιξη στην Πυρκαγιά του Ξυλοκάστρου με Τους Αγνοούμενους να Ταυτοποιούνται


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Ανάστασιο Γκιόλη, οι σοροί που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο ανήκουν σε δύο αγνοούμενους ηλικίας 35 και 40 ετών. Η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 29/9, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν αγώνα με διάσπαρτες εστίες. Αυτή τη στιγμή, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν οκτώ εναέρια μέσα. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται περίπου 30 χιλιόμετρα, και το πρωί οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών, όπου έχουν καεί σπίτια, ενώ η φωτιά συνεχίζει να απειλεί την περιοχή.

Ο κ. Γκιόλης μίλησε για τους δύο άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να βοηθήσουν καθώς αγαπούσαν τη συλλογική ανθρωπιά και τον εθελοντισμό. Αν και δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, αν και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του 112. «Προσπάθησαν να καθοδηγήσουν τους πυροσβέστες», επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειές τους για επικοινωνία ήταν αναποτελεσματικές λόγω των κακών σημάτων στην περιοχή.

Οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνήσει τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 και πέστεσαν βίντεο με τη φωτιά από τον τόπο όπου βρισκόταν, προτού χαθούν τα ίχνη τους. Στην περιοχή, τα σχολεία έχουν κλείσει, και ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός βρίσκεται εκεί για να συνδράμει στις προσπάθειες. Ο κ. Γκιόλης υπογράμμισε ότι η αστυνομία έχει κάνει καλή δουλειά με τις εκκενώσεις των χωριών και ότι οι νεότεροι κάτοικοι παραμένουν για να προσφέρουν βοήθεια.

Πηγή: newsbeast.gr