Τίτλος: Θλίψη στον κόσμο της όπερας για τον θάνατο του Ανδρέα Κουλουμπή


Ο Ανδρέας Κουλουμπής, βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σύζυγος της Κάρμεν Ρουγγέρη για 57 χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή. Μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Βίκτωρα Κουλουμπή.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τον τενόρο και πρώην μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Τσαούσης, μέσω Facebook.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Ανδρέας Κουλουμπής σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο, όπου απέκτησε το α’ βραβείο. Έγινε μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου από το 1967 εκτελούσε ρόλους βαρύτονου σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Ήταν σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, και συμμετείχε σε πολλά ρεσιτάλ και δισκογραφικές παραγωγές όπερας.

Μέσα από την καριέρα του, ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους, όπως αυτόν του Καρυωτάκη στην ομότιτλη όπερα του Μίκη Θεοδωράκη και συμμετείχε στη μουσική παραγωγή «Άξιον εστί» του ίδιου συνθέτη, σε πολλές χώρες. Δημιούργησε στίχους για πολλές όπερες και για τα θεατρικά έργα της Παιδικής Σκηνής της Κάρμεν Ρουγγέρη. Επίσης, είχε αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά την περίοδο 1977-1994.

Μέχρι την τελευταία του στιγμή, συνέχιζε να διδάσκει τραγούδι σε νέους τραγουδιστές και ηθοποιούς, ενώ είχε εκδώσει και ποιητική συλλογή, καθώς και ένα παραμύθι για παιδιά με τίτλο «Τα παραμύθια του Παππού».

Πηγή: newsbeast.gr