Τίτλος: Αθλητική γιορτή στον ιστορικό Μαραθώνα με τον αγώνα IRONMAN 70.3


Η ιστορική περιοχή του Μαραθώνα προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη φημισμένη τριαθλητική διοργάνωση ΔΕΗ IRONMAN® 70.3® Marathon, Greece, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση, που θα λάβει χώρα για πέμπτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στον Δήμο Μαραθώνα, τον τόπο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον παγκοσμίου φήμης Μαραθώνιο. Οι εγγραφές για τον αγώνα έχουν ολοκληρωθεί με 1.600 συμμετοχές, και αναμένονται πάνω από 6.000 αθλητές και επισκέπτες από 60 διαφορετικές χώρες.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, επεσήμανε τη σημασία της φιλοξενίας ενός τέτοιου αγώνα: «Ο Δήμος μας έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αυτή η διοργάνωση μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας.»

Η Έλενα Χριστοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Χορηγιών της ΔΕΗ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υποστήριξη της διοργάνωσης, τονίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προάγει τον αθλητισμό και τις αξίες του. Ο Χρήστος Γείτονας, Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, υπογράμμισε την ιστορική σημασία του τόπου.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, δήλωσε ότι η συμμετοχή του στην διοργάνωση είναι μια τιμή για τον ίδιο, καθώς αυτός είναι ο τόπος του.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκε το μετάλλιο του φετινού αγώνα, το οποίο απονεμήθηκε τιμητικά στον Παναγιώτη Μπιτάδο, Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή Τριάθλου. Το μετάλλιο απεικονίζει τον Φειδιππίδη, συμβολίζοντας την ανδρεία και το θάρρος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως το 4:18:4 Marathon και το Aurora Night Run Marathon, ενώ η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν, με ειδικές θέσεις θέασης κατά μήκος της διαδρομής.

Η γιορτή του αθλητισμού αναμένεται να γεμίσει με αδρεναλίνη και ενθουσιασμό, προσκαλώντας όλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Πηγή: newsbeast.gr