Τίτλος: Απόφαση μηδενικής ανοχής στους επίορκους ιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών


«Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι επίορκοι ιατροί που βλάπτουν τη φήμη του ιατρικού σώματος, το οποίο εργάζεται με αφοσίωση για το σύστημα Υγείας και τους ασθενείς», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σε σχέση με τις αποκαλύψεις για παράνομες συνταγογραφίες φαρμάκων.

Ο ΙΣΑ, στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία των γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να αναλάβει δράση σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, όπως ορίζει ο νόμος και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργού, υπάρχουν «τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ». Ο ΙΣΑ, όμως, επισημαίνει στην επιστολή του ότι αυτή η κατάσταση δεν συνιστά απλή υπερσυνταγογράφηση, αλλά «καθαρή απάτη που μας ντροπιάζει όλους». Ζητά, λοιπόν, τη συνεργασία του υπουργού προκειμένου να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει ο σύλλογος να παρέμβει.

Ο Γιώργος Πατούλης αναγνωρίζει ότι οι εν λόγω γιατροί αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία, ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με τους χιλιάδες ιατρούς που ασκούν το επάγγελμα με ήθος και επαγγελματισμό, στηρίζοντας το σύστημα Υγείας της χώρας. Καταλήγει ότι «για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο των ιατρών, τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Πηγή: newsbeast.gr