Τίτλος: Αποχαιρετισμός στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα


Σήμερα, στις 15:00, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Μίμης Πλέσσας, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 100 ετών, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Θα αποχαιρετήσουμε τον Λατρεμένο μας Μίμη Πλέσσα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 15:00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. (Όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής, ο Μίμης μας θα βρίσκεται εκεί από τις 10 π.μ.)», ανέφερε η σύζυγός του στο Facebook.

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα και φοιτούσε στο Λεόντειο Λύκειο, ενώ σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ, όπου σε νεαρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Η καριέρα του περιλαμβάνει πληθώρα επιτευγμάτων, όπως τη σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο, θέατρο, ραδιόφωνο και τηλεόραση, καθώς και τη συμμετοχή του σε πάνω από 104 ταινίες και 70 παραστάσεις.

Η καλλιτεχνική του έκφραση επεκτείνεται σε όλα τα είδη μουσικής, με συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι ανέδειξαν τα τραγούδια του. Το 2010 τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2016 παρουσίασε το τελευταίο του έργο, «Διάφανος σταυρός», το οποίο έγινε πλατινένιο.

Ο Μίμης Πλέσσας υπηρέτησε και στην τηλεόραση, όπου από το 1986 έως το 1988 ήταν συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Καλλιτεχνικό καφενείο» στην ΕΡΤ, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ήταν μέλος πολλών καλλιτεχνικών οργανώσεων και αναγνωρίστηκε διεθνώς για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Στο προσωπικό του βίο, ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ και είχε δύο παιδιά, έναν γιο, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα, και μια κόρη που απέκτησαν μαζί το 1998.

Πηγή: newsbeast.gr