Θρηνούν οι γονείς για τον δολοφονημένο νέο φοιτητή Ιωνά Καρούση στο Τελ Αβίβ


Θλίψη έχει καταλάβει την οικογένεια του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ο θείος του, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», τόνισε: «Δεν έχασε τη ζωή του. Τον σκότωσαν οι δολοφόνοι. Τον εκτέλεσαν». Περιγράφοντας τον νεαρό, είπε ότι «ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, μορφωμένος, ευγενικός, μιλούσε τρεις γλώσσες, έπαιζε πιάνο και ήταν αθλητής. Πήγε να κάνει την εργασία του για το πανεπιστήμιο και τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος».

Ο κ. Καρούσης δήλωσε πως η οικογένεια είναι συντετριμμένη από την απώλεια: «Με τον αδερφό μίλησα δύο φορές στο τηλέφωνο και δεν μπορεί να αρθρώσει. Μέχρι πριν από μερικές μέρες ήμασταν μαζί εδώ. Ήταν στη Χαλκιδική, γιατί ερχόταν συχνά στην πατρίδα του». Ο Ιωνάς, μοναχοπαίδι, γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1998, καθώς οι γονείς του μετανάστευσαν εκεί το 1988 για σπουδές και καριέρα στον τομέα της ιατρικής.

Ο θείος του ανέφερε ότι ο Ιωνάς είχε εργασίες στο πανεπιστήμιο, που περιλάμβαναν την καταγραφή χώρων για σταθμούς τραμ: «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι βγήκαν από το τραμ και άρχισαν να πυροβολούν». Διευκρίνισε ότι η οικογένεια είχε προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής στο Ισραήλ αλλά δεν είχαν εκφράσει φόβο για την ασφάλειά τους.

Ο άτυχος νεαρός επρόκειτο να επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη στο Τελ Αβίβ μαζί με την κοπέλα του, η οποία σκόπευε να κάνει διδακτορικό εκεί. Ο θείος του δήλωσε ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ, πιθανότατα το Σάββατο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι «πρέπει ο Θεός να βάλει το χέρι Του για να σταματήσουν όλα αυτά. Ο κόσμος θρηνεί χωρίς λόγο».

Πηγή: newsbeast.gr