Συνεχίζεται η Απεργία Ναυτεργατών με Σκοπό την Επίλυση Σοβαρών Θεμάτων


Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε την παράταση της 48ωρης απεργίας που είχε προγραμματιστεί για τις 22 και 23 Οκτωβρίου, επεκτείνοντάς την μέχρι τα μεσάνυχτα της 25ης Οκτωβρίου. Σκοπός αυτής της απόφασης είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και στα μεσογειακά τουριστικά πλοία, όπως κρουαζιερόπλοια.

Η ΠΝΟ επισήμανε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη της “προκλητικής και αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας” όσον αφορά την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το 2025. Τα ζητήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες περιλαμβάνουν απλήρωτες υπερωρίες, εξπρές δρομολόγια και τις συνθήκες διανυκτέρευσης του πληρώματος, καθώς και άλλα κλαδικά προβλήματα.

Η συνδικαλιστική οργάνωση κατηγόρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας για την έλλειψη θετικής ανταπόκρισης στις προτάσεις τους και για τη νομοθέτηση που έχει επιβάλει δυσμενείς συνθήκες στους ναυτεργάτες, όπως το καθεστώς που περιορίζει τις δρομολογήσεις και την αποζημίωση ανεργίας, που είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Ακόμη, προγραμματίζεται συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 10:00 μπροστά στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ, ενώ η ΠΝΟ ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε αρκετά πλοία με κύριο στόχο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες.

Πηγή: newsbeast.gr