Συναυλία Αλληλεγγύης για την Ενίσχυση των Ελληνικών Σχολείων στην Ίμβρο


Το βράδυ της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού πλημμύρισε από συναισθήματα και αλληλεγγύη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν έναν ιερό σκοπό: την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου. Διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ross Daly, ο Νίκος Ξυδάκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Φωτεινή Δάρρα ενώθηκαν στη σκηνή, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ίμβρος είναι το όνομα μου και άπταιστα τα ελληνικά μου».

Η εκδήλωση υπογραμμίστηκε από την παρουσία της ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου, που με τις αφηγήσεις της γέμισε την ατμόσφαιρα με συναισθήματα, καθώς και από την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησαν επίσης την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Η κ. Δέσποινα Πορτοκάλη, ως Ίμβρια και επικεφαλής της οργάνωσης, εξέφρασε τη συγκίνησή της σχετικά με τη σημασία της συναυλίας, τονίζοντας ότι για εκείνη έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση στο κάλεσμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ελληνική γλώσσα και η πολιτιστική κληρονομιά στην Ίμβρο. Οι καλλιτέχνες εξεδήλωσαν την αγάπη και τη δέσμευσή τους για το νησί, χαρακτηρίζοντας τη συναυλία ως σπουδαία πράξη αλληλεγγύης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσία των μικρών μαθητών του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Τα χαμόγελά τους μετέφεραν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της βραδιάς: ότι η Ίμβρος αναβιώνει μέσα από τις νέες γενιές που κρατούν ζωντανή την παράδοση και την ταυτότητά τους. Όλα τα έσοδα της συναυλίας προορίζονται αποκλειστικά για την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου. Στο κατάμεστο Ηρώδειο παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέσβεις και χορηγοί της εκδήλωσης, που συνεισέφεραν στην υποστήριξη των σχολείων της Ίμβρου.

Πηγή: newsbeast.gr