Συνάντηση Γεγονότων στη Ρόδο με τον Μέγα Μάγιστρο John Dunlap και την Υπουργό Πολιτισμού


Ο Μέγας Μάγιστρος του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας, Fra’ John Dunlap, θα αφιχθεί στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής με το ιδιωτικό jet του Τάγματος. Θα τον συνοδεύσει αποστολή εννέα ατόμων, η οποία θα περιλαμβάνει τον Μέγα Καγκελάριο Ρικάρντο Πατερνό ντε Μοντεκούπο, τον Μέγα Κομεντάριο Εμμανουέλ Ρουσό, τον Μέγα Οσπιταλάριο Αλεσάντρο ντε Φρανσίσις και τον εκπρόσωπο του Τάγματος, Νικόλαο Δεληγιάννη.

Η επίσκεψη του Μέγα Μάγιστρου στη Ρόδο σχετίζεται με τα εγκαίνια μιας έκθεσης για την ιστορία του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, που θα διοργανώσει σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Νοσοκομειακό Τάγμα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας έχει τη μορφή κυρίαρχης οντότητας, μερικώς αναγνωρισμένης στα Ηνωμένα Έθνη και συνδέεται με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σήμερα, το Τάγμα αριθμεί 12.500 μέλη, 80.000 μόνιμους εθελοντές και 13.000 μέλη ιατρικού προσωπικού. Οι ρίζες του ανάγονται στους Ιωαννίτες Ιππότες, οι οποίοι ίδρυσαν ένα νοσοκομείο το 1050 στην Ιερουσαλήμ για τη φροντίδα των φτωχών και των ασθενών. Από τότε, το Τάγμα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, μετατρέποντας τη λειτουργία του σε θρησκευτική και συγκεκριμένα σε τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος είναι επίσης ο κυβερνήτης του, με ισόβια θητεία. Από τις 13 Ιουνίου 2022, το αξίωμα κατέχει ο John Dunlap, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Dunlap είναι Ιππότης του Τάγματος της Μάλτας από το 1996.

Πηγή: newsbeast.gr