Συνάντηση Αρχηγού ΕΛΑΣ με Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου για Θέματα Ασφάλειας και Μεταναστευτικών Ροών


Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης στελέχη της Πρεσβείας, που είναι υπεύθυνα για θέματα ασφάλειας και συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως η προστασία των συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διασυνοριακή αστυνόμευση και στη συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ο κ. Μάλλιος υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στη διασφάλιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις Βρετανικές Αρχές. Εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των διασυνοριακών απειλών και τη βελτίωση της ασφάλειας στις δύο χώρες.

«Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, με δέσμευση και από τις δύο πλευρές να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία και την ευημερία των πολιτών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr