Συγκλονιστικά αιτήματα από τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εν όψει της 24ωρης απεργίας στις 26 Σεπτεμβρίου


Σήμερα, τα σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνουν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, απαιτώντας άμεσες προσλήψεις και αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς εφάμιλλους των ευρωπαϊκών μεταφορών. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου μεταξύ των 57 θυμάτων ήταν και 11 συνάδελφοί τους, αποκάλυψε τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα στον σιδηρόδρομο, καθώς και την εγκατάλειψή του από την πολιτεία.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει: «Τα σωματεία της Hellenic Train πριν από τέσσερις μήνες κατέθεσαν προτάσεις για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας χρόνο στη νέα διοίκηση να επιληφθεί των ζητημάτων. Παρά τις δηλώσεις των διευθυντικών στελεχών για προτεραιότητα στην ασφάλεια, οι προετοιμασίες για άμεσες παρεμβάσεις δεν έχουν πάρει σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα να παραμένουν σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν ευθέως την εργασία των συναδέλφων».

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση σημαντικών σιδηροδρομικών έργων, όπως η υπογειοποίηση στην Αθήνα και οι βελτιώσεις στα μηχανεργοστάσια. Τα σωματεία καταγγέλλουν την έλλειψη σύγχρονων μέσων για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και τις απαρχαιωμένες συνθήκες στην υποδομή, που συνθέτουν την εικόνα εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου.

Επιπλέον, αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ΟΣΕ να επισπεύσει τις εργασίες αποκατάστασης, αλλά τονίζουν ότι δεν επαρκεί. Η επιλογή να παραχωρηθούν εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες δεν έχει λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Τα αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνουν άμεσες προσλήψεις, ενέργειες για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού, αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς, καθώς και εκπαίδευση των μηχανοδηγών και τεχνιτών. Μέσα από την κινητοποίηση αυτή, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους.

Πηγή: newsbeast.gr