Συγκινητική διάσωση βρέφους από το ναυάγιο στην Κω σύμφωνα με την παιδίατρο


Η παιδίατρος του νησιού Κως μίλησε για το βρέφος που διασώθηκε από το πρόσφατο ναυάγιο. «Το είδα μαύρο στο σώμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το παιδί κατάφερε να σωθεί και της είπε το δικό του «ευχαριστώ». «Σήμερα στο ναυάγιο ήταν δύο νεκρά μωρά. Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου» είπε στην εφημερίδα «Βήμα της Κω», τονίζοντας ότι σώθηκε ένα βρέφος. «Είδα μαύρο το σώμα, έτρεξα πάνω στην κλινική, βρήκα μικρά ρουχαλάκια, μία πάνα και το τυλίξαμε».

Η απώλεια ήταν μεγάλη καθώς στο ναυάγιο στην περιοχή Ψαλίδι έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ηλικίας τριών και πέντε ετών. Στη βάρκα που βούλιαξε υπολογίζεται ότι επέβαιναν 31 άνθρωποι.

«Έφτιαξα το γαλατάκι του και το κατέβασα. Ήπιε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το “ευχαριστώ” του», είπε συγκινημένη η παιδίατρος, προσθέτοντας πως δυστυχώς αυτός είναι ο πόλεμος.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Αστυνομίας, η οποία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να είναι ύποπτο για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών. Αυτό το άτομο φαίνεται πως καθοδηγούσε τη βάρκα κατά την πλεύση της.

Πηγή: newsbeast.gr