Συγκίνηση και αντιδράσεις για τη συναυλία αφιέρωμα στα θύματα των Τεμπών


Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο. Ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων των Τεμπών είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της συναυλίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γονείς θυμάτων. Η αντίθεση τους έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι το εισιτήριο έχει οριστεί στα 15 ευρώ. Ο Νίκος Πλακιάς, πα father των δίδυμων κοριτσιών Χρυσής και Θωμαΐδας που έχασαν τη ζωή τους, εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσα από ανάρτηση στο Χ, τονίζοντας ότι τα ονόματα των παιδιών του δεν θα γίνουν εισιτήρια. Ανάφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της διοργάνωσης.

Αντίστοιχα, η Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου, εξέφρασε την απογοήτευσή της, λέγοντας ότι η ζωή του παιδιού της δεν κοστολογείται με εισιτήριο και ότι είναι απαράδεκτο να ζητούνται χρήματα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Ο Νίκος Πλακιάς δήλωσε σε εκπομπή ότι θα προχωρήσει σε εξώδικα προς τους καλλιτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο και κάλεσε τους καλλιτέχνες να ακυρώσουν την παρουσία τους.

Από την άλλη, η Μαρία Καρυστιανού, εκπρόσωπος του συλλόγου, απάντησε στις αντιδράσεις, εξηγώντας ότι ο σύλλογος έχει νόμιμη λειτουργία και πως οι έσοδοι από τη συναυλία θα χρησιμοποιηθούν για τα δικαστικά έξοδα και τον αγώνα για δικαιοσύνη. Διατύπωσε πως η συναυλία είναι μια ευκαιρία για να ενωθούν οι οικογένειες και να τιμήσουν τα θύματα, τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια στη διοργάνωση.

«Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο», δήλωσε η Καρυστιανού, επισημαίνοντας τη σημασία της συλλογικότητας σε τόσο δύσκολες καταστάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr