Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης σε ξενοδοχείο της Φλώρινας προκαλεί ανησυχία και ερωτήματα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων


Σοβαρό περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα, προκαλώντας σοκ και ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, 14 άτομα λιποθύμησαν μέσα στο κατάλυμα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Ένας 48χρονος βρίσκεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, μετά την παραμονή του στο ξενοδοχείο.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιοχή με κατοίκους και επιχειρηματίες να πλησιάζουν το σημείο για να ενημερωθούν σχετικά με το συμβάν. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ο ξενώνας εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, προβληματισμένοι για τις συνθήκες που προκάλεσαν την επικίνδυνη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Συνολικά, 9 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας και πήραν εξιτήριο, 4 άτομα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ενώ 1 άτομο παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Σε σχέση με την κατάσταση του 48χρονου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κος Γιαννάκος, δήλωσε ότι η υγεία του είναι σοβαρή, ενώ η κατάσταση της συζύγου του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, υπογράμμισε την επικινδυνότητα του μονοξειδίου του άνθρακα, καθώς είναι άοσμο και άχρωμο, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευσή του από τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Mega, υπάρχουν πληροφορίες ότι το τουριστικό κατάλυμα άνοιξε για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα λειτουργίας. Η Περιφέρεια Φλώρινας είχε στείλει κλιμάκιο υγειονομικών ελέγχων στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, αλλά το ξενοδοχείο ήταν κλειστό κατά την άφιξή τους. Επιπλέον, ο ΕΟΤ είχε κλείσει το κατάλυμα και είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για έλλειψη αναγκαίων εγγράφων λειτουργίας.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να έχει προκληθεί από λάθους στην καύση του φυσικού αερίου. Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ανιχνευτή διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα σε κάθε χώρο με λεβητοστάσιο, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr