Σοβαρή Διαρροή Αερίου Σε Ξενοδοχείο Στη Φλώρινα Με 14 Δηλητηριασμένα Άτομα


Η ομαδική δηλητηρίαση 14 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχειακή μονάδα της Φλώρινας έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και στον τουριστικό κλάδο. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Η μονάδα λειτουργούσε για δύο μήνες και τα εγκαίνιά της είχαν γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Η έρευνα τώρα εστιάζει στην αιτία της διαρροής, με πιθανότερη υπόθεση την βλάβη στο σύστημα θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia, η ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια. Λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, δήλωσε ότι η Π.Ε. Φλώρινας είναι ενήμερη για την κατάσταση και πρόσθεσε ότι κλιμάκιο του Υγειονομικού επισκέφθηκε το κλειστό ξενοδοχείο, όπου δεν μπορούσε να γίνει έλεγχος.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 27/10. Ο αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, Παύλος Σαρηγιαννίδης, περιέγραψε τις λεπτομέρειες του συμβάντος, αναφέροντας ότι η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ αντέδρασαν άμεσα. Έξι άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, ενώ οκτώ στο νοσοκομείο Φλώρινας. Ένας άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ζευγάρια με ηλικίες από 30 έως 55 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν για το περιστατικό από ένα ζευγάρι που άκουσε φωνές από διπλανό δωμάτιο και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Όταν οι αρχές έφτασαν, βρήκαν τον 48χρονο και τη σύζυγό του σε λιποθυμία στο δωμάτιό τους. Ο άνδρας, που υπέστη σοβαρές βλάβες και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, και η σύζυγός του, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, είχαν επιλέξει να περάσουν το τριήμερό τους στη Φλώρινα.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι 12 πελάτες του ξενοδοχείου για προληπτικούς λόγους, εκ των οποίων 9 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας και τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων για να επιβεβαιωθούν οι αιτίες της διαρροής και να διερευνηθεί η νόμιμη λειτουργία της μονάδας.

Πηγή: newsbeast.gr