Σοβαρές καταγγελίες για τις ακατάλληλες συνθήκες στο κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ Ο Άγιος Δημήτριος


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιοποιούνται από το κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος», όπου τα φιλοξενούμενα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες. Στις καταγραφές της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τρίτης 15/10, παρατηρείται ένα παιδί γυμνό, κουλουριασμένο σε κρεβάτι με κάγκελα, ενώ άλλα παιδιά βρίσκονται σε περιβάλλον γεμάτο ακαθαρσίες.

Η μητέρα του 21χρονου Πάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2021 στο συγκεκριμένο ίδρυμα, μίλησε στην εκπομπή, δηλώνοντας: «Εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς, η κατάσταση παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν να το συγκαλύψουν».

Μιλώντας στο ΑΝΤ1, η Ολυμπία Κορδά, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, τόνισε τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, χαρακτηρίζοντάς την ως το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ανέφερε: «Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα λάβαμε διαβεβαιώσεις για 94 προσλήψεις, αλλά περιμένουμε».

Πηγή: newsbeast.gr