Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια λόγω κλοπών καλωδίων από ομάδες Ρομά


Σοβαρές διαταραχές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια προκύπτουν από πράξεις κλοπής καλωδίων, που διαπράττουν κυρίως ομάδες Ρομά. Σύμφωνα με εικόνες που παρουσίασε πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, άτομα εντοπίστηκαν να ρίχνουν πέτρες σε αμαξοστοιχίες στην περιοχή της Θήβας, καθώς και να ξηλώνουν καλώδια από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας του ΟΣΕ, Ιωάννης Φεστερίδης, υπογράμμισε τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι εν λόγω δολιοφθορές στα τρένα.

«Είναι συχνές οι κλοπές καλωδίων, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απώλεια μαζί με σιδηροτροχιές. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ένας μηχανοδηγός σε ένα δρομολόγιο να συναντήσει ξαφνικά καπνό ή φωτιά ή να βρει αντικείμενα στις γραμμές. Αν κοπεί ένα καλώδιο, κόβεται είτε η τηλεδιοίκηση είτε η εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΣΕ σχεδιάζει να αποστείλει ένα υπόμνημα στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, αιτούμενος άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να εξεταστεί η ανάγκη ίδρυσης μιας «σιδηροδρομικής αστυνομίας». Αυτή η αστυνομία, με τη μορφή φυλακίων και εκπαιδευμένου προσωπικού, αναμένεται να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών.

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, τόνισε ότι η νέα διοίκηση του οργανισμού έχει προτείνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των δρομολογίων και των υποδομών του ΟΣΕ, περιλαμβάνοντας την ίδρυση «Σιδηροδρομικής Αστυνομίας», αναφερόμενος στα θετικά παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή: newsbeast.gr