Σκιάθος Η Τουριστική Έκπληξη της Χρονιάς με Ανοδική Πορεία


Το νησί της Σκιάθου διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες τουριστικές περιόδους στην ιστορία του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, η φετινή σεζόν είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια, ξεκινώντας από 1η Απριλίου με πτήσεις από το Μιλάνο και ολοκληρώνοντας με την τελευταία πτήση προς Μάντσεστερ στις 2 Νοεμβρίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς η προηγούμενη συνήθης προθεσμία έναρξης ήταν οι πρώτες μέρες του Μαΐου και η λήξη στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Σκιάθος, γνωστή για τις καταπληκτικές παραλίες και τη γραφική της χώρα, έχει καταφέρει να επεκτείνει την τουριστική της περίοδο, συνδέοντας τον προορισμό με 16 χώρες. Οι Διεθνείς Αφίξεις του αεροδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» αναμένονται να είναι περίπου 10% περισσότερες σε σχέση με το 2023, με πτήσεις από 35 αεροδρόμια.

Αν και η γενική κατάσταση στον τουρισμό έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες κρίσεις, το νησί διατήρησε θετική πορεία. Ο δήμος υλοποίησε δράσεις για να υποστηρίξει τους ήδη δραστηριοποιούμενους οργανισμούς στη Σκιάθο, καθώς και νέα προγράμματα συνεργασίας για την προώθηση του νησιού σε νέες αγορές. Μέχρι σήμερα, έχουν επενδυθεί 400.000 ευρώ ετησίως για την τουριστική προβολή μέσω διαφημιστικών καμπανιών και συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα το 2023, με έντονη αύξηση από Βρετανούς και Ιταλούς τουρίστες, έχει ενθουσιάσει τον δήμαρχο. Οι σημαντικές ανακαινίσεις και οι νέες επενδύσεις σε καταλύματα προσθέτουν αισιοδοξία για την μελλοντική ανάπτυξη του νησιού. Επιπλέον, οι υφιστάμενες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, και ειδικά η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της επισκεψιμότητας.

Πηγή: newsbeast.gr