Σκάνδαλο Συνταγογράφησης στη Μυτιλήνη με Πρωταγωνίστρια Γιατρό


Ένας γιατρός στη Μυτιλήνη αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για απάτη, καθώς έχει συνταγογραφήσει 1.000 φάρμακα σε έναν επισκέπτη που παρέμεινε μόλις 24 ώρες στο νησί. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση, αποκαλύπτοντας ότι η γιατρός έγραψε φάρμακα σε αλλοδαπό τεχνικό που βρέθηκε στη Μυτιλήνη για μια συναυλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δραστηριότητα της γιατρού συνέβαινε κυρίως σε ώρες νυκτερινές, συγκεκριμένα από τις 21:00 έως τις 4:00 το πρωί. Η γιατρός συνταγογράφησε τρεις διαφορετικές στατίνες στην 15χρονη κόρη της, ενώ και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της είχε συνταγογραφήσει πολλούς φαρμακευτικούς σκευάσματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γεωργιάδης περιέγραψε τη συνομιλία του με την γιατρό, απευθύνοντάς της ερωτήσεις σχετικά με τις συνταγές. Λεει πως εκείνη κόντεψε να λιποθυμήσει όταν του εξήγησε ότι η κόρη της πάσχει από μια σπάνια πάθηση που επι necessitated την λήψη τριών στατινών. Ο υπουργός, αναφερόμενος στον πατέρα του που είχε υποστεί έμφραγμα σε ηλικία 54 ετών, επεσήμανε ότι δεν είχε ποτέ χρειαστεί περισσότερη από μία στατίνη και εξέφρασε την αμφιβολία του για την αλήθεια των ισχυρισμών της γιατρού.

Ο υπουργός κατέληξε ότι πρόκειται για καθαρή απάτη και κλοπή δημοσίου χρήματος. Εξέφρασε τη λύπη του για τα ευρήματα αυτά, τονίζοντας ότι πρόκειται για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων anti-fraud συστημάτων στην ΗΔΙΚΑ, τα οποία είναι προτεραιότητα της νέας υπουργικής του θητείας.

Πηγή: newsbeast.gr