Σχολικές Αργίες και Χριστουγεννιάτικες Διακοπές για το Σχολικό Έτος 2024-2025


Με την αφετηρία της σχολικής χρονιάς 2024-2025, οι μαθητές ανυπομονούν για τις σχολικές αργίες, κυρίως τις εορτές των Χριστουγέννων. Τα σχολεία θα κλείσουν λίγο πριν τις γιορτές, επιτρέποντας δύο εβδομάδες διαλείμματος και εορταστικής διάθεσης.

Η τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Την ημέρα αυτή, οι σχολικές μονάδες μπορεί να διοργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, προσφέροντας μια γλυκιά ατμόσφαιρα πριν από την έναρξη των διακοπών. Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 Δεκεμβρίου 2024.

Αμέσως μετά τις γιορτές, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025, αμέσως μετά τη γιορτή των Θεοφανείων και την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Ακολουθούν και άλλες σχολικές αργίες κατά τη διάρκεια του 2025, όπως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις 3 Μαρτίου και η γιορτή της 25ης Μαρτίου, που θα δώσει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μία επιπλέον ευκαιρία για ξεκούραση.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή περίοδος για τους μαθητές, καθώς προσφέρουν χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση με οικογένεια και φίλους. Καλή ξεκούραση και ευχάριστες γιορτές!

Πηγή: newsbeast.gr