Σχολείο στον Πύργο Μπλέκεται σε Υπόθεση Εργασιακού Εκφοβισμού μεταξύ Καθηγητριών


Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πύργο, λόγω ενός περιστατικού εργασιακού εκφοβισμού που σημειώθηκε πρόσφατα μεταξύ δύο καθηγητριών. Το συμβάν φαίνεται ότι θα οδηγηθεί και στη δικαιοσύνη, καθώς μια από τις καθηγήτριες έχει ήδη κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς», το επεισόδιο προήλθε από τη συμπεριφορά μιας καθηγήτριας στο 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, η οποία φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει συκοφαντικές εκφράσεις κατά μιας συναδέλφου της. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν αναφορές στο εκπαιδευτικό έργο της καταγγέλλουσας, καθώς και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με μαθητές εντός του σχολείου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η καθηγήτρια που κατηγορείται ενημερώθηκε για τις προσβλητικές αναφορές, καθώς δεν ήταν παρούσα κατά την εκφορά τους.

Για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με την πληροφόρηση που υπήρχε για εκείνη, η καταγγέλλουσα ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου υλικό από μια σχολική γιορτή. Στην πράξη, της παραδόθηκε ένα USB που περιλάμβανε τόσο το βιντεοληπτικό υλικό της γιορτής όσο και ηχογραφημένες συνομιλίες που αφορούσαν τη δεύτερη καθηγήτρια, η οποία φέρεται να εκφράζεται με κακές αναφορές για την εκπαιδευτικό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Ανδρέα Ζέρβα, η καταγγέλλουσα ήταν παρούσα, ενώ ο δικηγόρος της ανέβηκε σε μια προσπάθεια να συμμετάσχει. Ωστόσο, του απαγορεύθηκε η είσοδος στο γραφείο και κλήθηκε η αστυνομία για να τον απομακρύνει.

Ο δικηγόρος, Θοδωρής Αντωνόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι η πελάτισσά του καταγγέλλει μακρόχρονο εργασιακό εκφοβισμό, εξύβρισεις και προσβολές από την συνάδελφό της, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι καταγγελίες στηρίζονται σε μαρτυρίες και διαλόγους που έλαβε άθελα της από παράνομο καταγραφικό υλικό. Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντίδραση του κ. Ζέρβα, ο οποίος, κατά την άποψή του, θα έπρεπε να ερευνήσει την ουσία των καταγγελιών αντί να απευθύνει νουθεσίες προς την καταγγέλλουσα.

Πηγή: newsbeast.gr