Ρολόι και Χρόνος Αλλαγής στην Υποχρεωτική Μετάβαση στη Χειμερινή Ώρα


Ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, σηματοδοτώντας την είσοδό μας στη χειμερινή ώρα. Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις 04:00 το πρωί, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας ολοκληρώνεται και οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω, από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ. Επιπλέον, έχει σημειωθεί ότι η εναλλαγή μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τη συζήτηση και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτείνει τα κράτη-μέλη να αποφασίσουν εάν θα διατηρήσουν την χειμερινή ή την καλοκαιρινή ώρα για να αποφευχθεί η ετήσια αλλαγή, στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες δύο φορές τον χρόνο. Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις πάγωσαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μετά δεν προχώρησαν περαιτέρω.

Αυτό σημαίνει ότι οι λάτρεις του ύπνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία επιπλέον ώρα ξεκούρασης, καθώς δεν έχει καταργηθεί το μέτρο της αλλαγής ώρας.

Πηγή: newsbeast.gr