Πτώση της θερμοκρασίας και αλλαγές στον καιρό την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Στα βόρεια και τη Θεσσαλία, οι βαθμοί θα κυμανθούν μεταξύ 19 και 21, ενώ στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα φτάσουν τους 22 με 24 βαθμούς. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις θα παρατηρηθούν κατά τόπους και θα έχουμε επίσης ασθενείς τοπικές βροχές, αρχικά σε ορισμένες περιοχές.

Η πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (20/10). Ο υδράργυρος θα πέσει σε επίπεδα πιο φυσιολογικά για αυτήν την εποχή, με κάποιες περιοχές να βιώνουν τσουχτό κρύο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η κατάσταση αυτή οφείλεται σε ένα βόρειο ρεύμα που προέρχεται από την Ουκρανία και επηρεάζει την ανατολική Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι στην βορειοανατολική Ελλάδα θα παρατηρηθούν περισσότερες ψυχρές συνθήκες σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Από τη Δευτέρα φαίνεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας. Σήμερα, όπως και τις επόμενες ημέρες, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί σε κάποιες περιοχές, μετοπικά φτάνοντας και τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή, σε πολλές περιοχές θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν τοπικές βροχές, ενώ από τα βόρεια αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία δεν θα υποστεί σημαντικές μεταβολές και θα διατηρηθεί σχετικά σταθερή.

Η πρόβλεψη για το Σάββατο (19/10) δείχνει γενικά αίθριο καιρό, αν και οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα Ιόνια και τα ηπειρωτικά. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Πηγή: newsbeast.gr