Ψυχρή κατεβασιά με υφεση θερμοκρασίας και περιορισμένες βροχές προ των πυλών


Οι μετεωρολόγοι προαναγγέλλουν «ψυχρή κατεβασιά» τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Επισημαίνει ότι πρόκειται για «ξερή κατεβασιά χωρίς βροχές», χαρακτηρίζοντας το καιρό ως «ξερό κρύο», παρόμοιο με αυτό που βιώσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει, σχεδόν κάτω από τις κανονικές τιμές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει την «εμμονική συμπεριφορά του καιρού» φέτος και προβλέπει ότι η ανομβρία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, και αν αυτή η «ψυχρή κατεβασιά» φτάσει στα Βαλκάνια, τότε θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές βροχές.

Αναφορικά με τον καιρό του τριημέρου, αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, με ορισμένες σποραδικές βροχές να προβλέπονται παρασκευές κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν με ταχύτητες 7 – 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά 2-3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις το πρωί, ενώ στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τοπικά 7 στα νότια.

Την Παρασκευή 25-10-2024, σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει, κυρίως στα νησιά και την Εύβοια, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 26-10-2024, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πιθανές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την Κρήτη, και η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί.

Πηγή: newsbeast.gr