Ψηφιακή Πρόσβαση στην Επαγγελματική Ιατρική Ασφάλεια μέσω του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου


Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγξουν εύκολα αν ο γιατρός τους είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας, πληκτρολογώντας απλά το επώνυμό του και την ειδικότητά του στον ιστότοπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (www.pis.gr). Αυτή η νέα δυνατότητα προέρχεται από την ολοκλήρωση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του ΠΙΣ, ο οποίος υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και στοχεύει στη διασύνδεση όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα.

Η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Ιατρών διασφαλίζει την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των γιατρών, παρέχοντας στους πολίτες τη διαφάνεια που χρειάζονται. Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, με τον νέο αυτόν τρόπο, οι παραπλανητικές πρακτικές όπως η αντιποίηση επαγγέλματος και οι ανακρίβειες σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες θα έχουν πλέον τέλος. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί σχετικά εύκολα να διαπιστώσει αν κάποιος είναι γιατρός, ποια ειδικότητα έχει και σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται.

Η συνολική ψηφιακή ανασυγκρότηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προάγει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που έχουν ταλαιπωρήσει την κοινωνία επί δεκαετίες. Η μεταρρύθμιση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή υπηρεσιών, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση και την προστασία των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr