Προβλήματα στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των Κυκλάδων Πλήττουν Κατοίκους και Επιχειρήσεις


Επιστολή σχετικά με τις ανησυχίες για την κατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των Κυκλάδων απέστειλε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, αναδεικνύει τα προβλήματα στα δρομολόγια, υπογραμμίζοντας ότι οι δυσκολίες ειδικά τους χειμερινούς μήνες επηρεάζουν την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων καθώς και τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι πρόσφατα οι Κυκλάδες έχουν μείνει με ένα μόνο πλοίο στις άγονες γραμμές, γεγονός που δημιουργεί πίεση στους κατοίκους των μικρών νησιών και τους επιχειρηματίες που εξαρτώνται από τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης. Διαχρονικά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκφράζει την ανάγκη για ανασχεδιασμό και εξορθολογισμό των δρομολογίων, με πλοία που να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Η επιστολή τονίζει ότι δεν είναι αποδεκτή η συνεχιζόμενη κατάσταση, είτε με την έλλειψη πλοίων είτε με τη χρήση πλοίων μη κατάλληλων για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Αυτό έχει ως συνέπεια τα ταξίδια ανάμεσα σε γεωγραφικά κοντινά νησιά να διαρκούν υπερβολικά πολλές ώρες εξαιτίας των πολύπλοκων δρομολογίων.

Το Επιμελητήριο καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αναλάβει δράση στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος σε τρεις άξονες:
Α) Άμεση κάλυψη της μίας από τις δύο άγονες γραμμές,
Β) Αύξηση των οικονομικών πόρων για τις ενδοκυκλαδικές συνδέσεις,
Γ) Ριζικός ανασχεδιασμός των δρομολογίων με πλοία αξιόπλοα.

Πηγή: newsbeast.gr