Προβλήματα στα σχολεία και η βία των ανηλίκων: Μια έκκληση για ουσιαστική παρέμβαση


Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Τριλυράκης, επισήμανε την Παρασκευή 20/9 ότι η συζήτηση γύρω από τη χρήση κινητών τηλεφώνων λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, τόνισε ότι «το να μιλάμε για κινητά, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στο σχολείο, δεν είναι το βασικό ζήτημα».

Ο Σταύρος Τριλυράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την έλλειψη επίκεντρου σε μέτρα πρόληψης και υπογράμμισε την απουσία παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στο εκπαιδευτικό σύστημα. «Η επιβολή της απαγόρευσης χρήσης κινητών είναι ένα δευτερεύον θέμα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η έξαρση της βίας στα σχολεία δεν προέρχεται από αυτά, αλλά φέρει τις ρίζες της στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, όταν οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες και οι συνθήκες διαβίωσης είναι δυσμενείς, τα παιδιά αναζητούν εναλλακτικές μορφές αναφοράς, όπως τα κινητά και τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είναι μια νοσηρή δυναμική που οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα, καθώς «τα παιδιά βλέπουν μια κοινωνία βασισμένη στην αδικία και την ανισότητα, και δεν βλέπουν μέλλον». Σημείωσε επίσης ότι η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται μακροπρόθεσμα και ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Πηγή: newsbeast.gr